Vellykket setertur

Lørdag 13 august møtte 16 forventningsfulle Slow Food-medlemmer opp på Finnvollen seter ikke langt fra Bondal, som ligger noen kilometer fra Tuddal. Der ble vi tatt i mot av Bent og Grete Nilsen, som driver setra 3 måneder hvert år. På bildet er også datteren og barnebarna med. Turen ble arrangert av Slow Food Telemark og Slow Food Asker og Bærum i fellesskap. Fra sistnevnte møtte 5 stk. med Per Christian Bakken i spissen. (Se deres flotte bildebidrag neders på innlegget.)

Ivrige Slow Food-medlemmer får fyldig informasjon av en engasjert Bent Nilsen.
Smør og ost får Bent og Grete fra de 10 melkekuen fra rasene NRF, sidet trønder og Nordlandsfe.
Kalvene holder seg innenfor inngjerdingen på setra, mens kuene klarer seg selv. Og de kommer som regel alltid tilbake til melketid.

De flotte kalvene tar seg en vandretur på setra!
På setra lager de knaost, smør og rømme av beste kvalitet. Karotenet i melken gir en fin gulfarge som gjør smøret delikat å se på, og det er også viktig for helheten.

Elke gjør det hun kan for at den 4 dager gamle kalven skal få seg en tur ut i det fri. For første gang. Til stor glede for barnaa

4 dager gammel er jeg, og ikke vet jeg hvor jeg skal gå. Det er jo første gangen jeg er ute av fjøset!

Her har jeg kommet litt feil ut, det er jo ikke til hestene jeg skal. Elke prøver å få tak i meg, men det så jo ikke jeg!

Vi har satt oss tilbords, og her får vi både nykjernet fjellsmør, knaost og rømme. Og en smak av Bents skinke, som ikke er for salg, og en lokal pølse.

Deilig skinke og pølse, flatbrød, og rømme og smør ved siden av.

Skinken var så god at Bent måtte tilbake to ganger for å skjære opp mer!

Ysterommet var både rent og ryddig. Det er ikke strøm innlagt, men aggregatet tar jobben. Den nye smørkjernen på gulvet til høyre.

Knaosten er klar til koking, 5 dager gammel. Legg merke til den fine gulfargen.

Vi koser oss med lapper, rømme, syltetøy og kaffe.
Alle var enige om at turen hadde vært svært vellykket, og været holdt seg fint helt til vi var klare til å reise hjem igjen.
EN STOR TAKK TIL BENT OG GRETE, DATTER OG BARNEBARN!!!

Vist 757 ganger. Følges av 1 person.

Kommentarer

John Tollefsen tok en del bilder fra Finnevollen:

Min datter Ane og undertegnede tok også bilder på Finnevollen

Flotte bilder, som gjør seg både i sort/hvitt og farger.

Nye bilder