Aktiviteter 2012. Fullt program

Her ligger programmet for Slow Food Telemark for 2012. Tilbudet er både mangfoldig, matnyttig og noe for enhver smak tror vi! Både lokale turer og en flott reise til Piemonte i September tilbyr vi deg. En tur som ble suksess i 2010!

Vi besøker telemarkskuene på Grønnerød i Gjerpensdalen
Gina Rui Oxum er en av ildsjelene som brenner for framtiden til den unike og utryddingstrua Telemarkskua. Sammen med sin mann har hun fjøset fullt. I tillegg har hun de siste åra også vært leder av Landslaget for Telemarksfe, www.telemarkfe.no. Bli med oss denne kvelden, og bli bedre kjent med både kua, Gina og resten av dyra på gården. Barn hjertelig velkommen!
Tid: Onsdag 9. mai kl 18.00
Sted: Grønnerødveien 168, Gjerpensdalen, Skien
Pris: Gratis!
Påmelding: Ingen. For mer info: dagsru@online.no , 90 12 60 02

Den store matkulturdagen på Evju Bygdetun i Sauherad
Evju Bygdetun er eit levande gardsmuseum hvor dei tar matkultur på alvor! Her er Eldhuset, bryggepanna, den gamle grua med takke og bakarovnen i gråstein og leire i dagleg bruk!
Matmor og museumstyrer, Jorid Vale, ønsker velkomen! Se også www.evjutunet.no
Medan brøda etterhevar hentar vi grønt og urter til vårsuppa, ser på grønsakshagen og hentar egg hos hønene på garden. I røykeriet ser vi til fisken og kjøtet som skal vere klart til måltidet vårt. Om rabarbraen er stor, kokar vi også friskt syltetøy av denne og hentar lokalt plommesyltetøy frå sist haust i kjellaren. Saman har vi eit kortreist måltid med nybaka brød frå steinovnen, vårsuppe med egg, røykt fisk, kjøt og syltetøy både lagra og nykoka. Alle får også med seg sitt eige brød heim.
Tid: Lørdag 9. Juni kl 10.00 – 15.00
Sted: Evju Bygdetun
Pris: Kr 400 for medlem/ 350 for par. Kr 500 for ikke-medlem. Barn under
16 år kr 300
Påmelding: Frist fredag 1. juni til; tedoe@online.no, 900 46 91

Mersmak i Skien 24. og 25. august
Sist i august arrangeres matfestivalen Mersmak i Skien – www.mersmakiskien.no – for femte gang. Slow Food Telemark har blitt en fast deltaker på festivalen. Her møter vi mange engasjerte forbrukere for interessante samtaler. Og selvsagt lager vi til fristende og matglade smaksprøver basert på lokale råvarer! Bli med på en særdeles matglad og trivelig dugnad hvor du treffer mange hyggelige folk!
Tid: 24. – 25. august 2012
Sted: Skien sentrum
Påmelding: Mer informasjon kommer.

Bli med på ny Slow-tur til Italias matmekka Piemonte med Olivenreiser
Verdsetter du lokal mat og drikke med historie, stolthet og ”sjel”, må du bli med på denne unike lille reisen sammen med oss i Slow Food Telemark og den entusiastiske og lokalkjente reiseoperatøren Olivenreiser med Helge Pedersen i spissen! Turen i 2010 ble svært godt mottatt. Vi velger oss samme område, men nye besøk. Vi bor i den pittoreske lille byen Barolo og drar fra landsby til landsby. Les mer på vår hjemmeside. (Se også eget innlegg om turen)
Tid: Onsdag 19. – søndag 23. september 2012
Sted: Piemonte, Italia
Pris: Kr 6 700* + valgfri flyreise. Ta kontakt for info og mer om pris*.
Påmelding: Maks 40 personer og første mann til mølla. Ta kontakt med
www.olivenreiser.no. info@olivenreiser.no , 35502730

Handletur til Holte Gård og Låven Gårdsmat i Drangedal
Drangedal har de siste åra gjort seg bemerket med et stort mangfold av lokale spesialiteter og en av pionerene er Holte Gård med Bjørg og Halvor Olsen i spissen. Her lever mange typer fjærfe. Produktene er alt fra egg til andeconfit og gåselever, flere med merket Spesialitet. Dyrevelferd er bærebjelken og flere av produktene er økologiske. Bli med og hils på dyktige bønder, lykkelige dyr og få en handleopplevelse med gourmetprodukter i verdensklasse. Løyte Gård er også involvert i Låven Gårdsmat.
Tid: Torsdag 18. oktober kl 18.00 – 20.00
Sted: Holte Gård i Drangedal
Pris: kr 200 (kr 300 for ikke-medl.) inkl smakebiter på gårdens spesialiteter
Påmelding: Frist 12. oktober til: annhelen.juve@gmail.com, mob: 414 79 320

Vi lager til matverksted / gjestebud på Århus Gård – bli med!
Denne lørdagen blir det matlaging og smaking fra morgen til kveld! Vi fyrer opp i den gamle steinovnen fra morgenen av og inviterer dere alle til å bli med på å trylle fram diverse smaksopplevelser og retter. Vertskapet stiller opp med diverse bønder og kokker, samt et godt utvalg av høstens råvarer. Her ønskes alle velkommen til dugnad, om du er liten eller stor, glad i å lage mat, eller kun å smake. Ta gjerne med deg din yndlingsoppskrift, din gamle tante, eller litt av overskuddet fra åker, skog eller fjell. Mer informasjon kommer.
Tid: Lørdag 17. November kl 9.30 – ca 22.00
Sted: Århus Gård, Århusveien 191, Skien
Pris: kr 150 + eventuelt råvarer
Påmelding: Frist 10. November til Marit Nordhov 997 97 946 / Bjørn Dagsrud dagsrud@online.no

Lær deg melkesyregjæring av grønnsaker
Melkesyregjæring av grønnsaker er en helt naturlig måte å konservere/videreforedle grønnsaker på og det er noe av det sunneste du kan spise. Sauerkraut på hodekål kjenner du kanskje, men alt av grønnsaker kan brukes. Denne kvelden lærer du hvordan du enkelt kan melkesyre i Norgesglass på ditt eget kjøkken! Kursholder er Rita Amundsen fra Bærum. Hun er lidenskapelig opptatt av sunn, god og glad mat. Se www.solskinnet.no
Tid: Onsdag 23. Januar 2013
Sted: Århus Gård, Århusveien 191, Skien
Pris: kr 250 (kr 350 for ikke-medl.) inkl råvarer
Påmelding: Frist 16. januar til: annhelen.juve@gmail.com, mob: 414 79 320

Vist 669 ganger. Følges av 1 person.

Nye bilder