Viser arkivet for september, 2013

SLOW FOOD TUR TIL VESTFOLD ASPARGES

25. mai var Slow Food Telemark på tur til Vestfold. Vi var 16 deltakere som fant veien til Vestfold en solfylt vårdag. Første stopp var fiskebutikken ved brygga i Sandefjord, hvor vi fikk hyggelig betjening og opplæring om alle ferske fiskeslag de hadde i butikken den dagen.

Utsikt i fra Eian til Tjøme og Vasser – ikke rart aspargesen smaker godt!
Så fortsatte vi turen til Østerøya, og aspargesdyrkeren Eldar Eian-Jensen. Eldar har overtatt etter sin far og er den eneste aspargesdyrkeren i Vestfold. Eldar fortalte om planting, gjødsling, høsting og pakking på gården. Aspargesbunter er å få kjøpt i sesongen i slutten av mai på salgsboden på Østerøya. Ellers produserer han bare for restaurantmarkedet i Oslo.

Verdens hyggeligste aspargesdyrkere!
Vi hadde med oss vår egen kokk Vidar Oterkiil, og vi tilberedte måltidet i fellesskap på gasskomfyr på den idylliske plassen ved Lahellefjorden. Asparges smaker best med poteter og en god skinke til. Og vi fikk smake på to typer viner som tok seg godt ut
Vin: Muscatvin fra østerriske Heidi Schrösck, årgang 2007 og hvitvin fra Piemonte; Roero Arneis, årgang 2012.

Smørblide jenter!
Som ost hadde vi med oss den nye geitosten fra Lega som smakte overherligt.
Til dessert hadde vi kaffe med hjemmelaget kake.

Saskia viser oss de proffes manerer

Vår eminente kokk Vidar og hans geniale aspargeskjøkken!
En nydelig tur som fikk oss til å forstå hvorfor det er så viktig å dyrke mat i nærmiljøet. Til neste år tar vi sikkert turen til Østerøya igjen, og henter lokal asparges til et herremåltid.

Lokale Vestfoldprodukter.