Nye bilder

Slow Food i Larvik eller Vestfold ?

Lørdag 12.september skal jeg presentere Slow Food og snakke om mulighet for å danne et convivium i Vestfold. Samlingen skal være på Virgenes Andelsgård i Hvarnes og er ment for andelseiere og andre interesserte. Bonden sjøl sørger for helgrilling av økologisk gris.

TERRA MADRE OG SALONE DEL GUSTO I ITALIA – 23. og 27. oktober 2014

Hver annet år arrangerer Slow Food det store matmøtet Terra Madre i Torino med flere tusen medlemmer fra hele verden. Parallelt arrangeres den fantastiske matmessa Salone del Gusto hvor du finner de beste og mest identiske smakene Italia og Europa har å by på.
Les mer…

Sykkeltur i områdene Limi, Jønnevald, Hoppestad, Venstøp og Århus

Slow Food Telemark inviterer på ny sykkeltur. I år blir det områdene nord for Skien som er områder med mange ulike matprodusenter og rik på kultur og historie. På egne sykler besøker vi ulike matprodusenter, andelslandbruk, kulturinnslag mm. Det blir felles måltid, smaksprøver og mulighet til handel. Vi vil også besøke kulturminner på turen.

Tid: Lørdag 6.september kl 10.00 (varighet 6 – 8 timer)

Alternativ tapping og omsetning av økologisk melk i Grenland

Kuer. Foto: Aud Torild Stensrød, Fylkesmannen i Telemark

Hei!

Programmet for 2014

Og her ligger programmet for 2014.

Les mer…

SLOW FOOD TUR TIL VESTFOLD ASPARGES

25. mai var Slow Food Telemark på tur til Vestfold. Vi var 16 deltakere som fant veien til Vestfold en solfylt vårdag. Første stopp var fiskebutikken ved brygga i Sandefjord, hvor vi fikk hyggelig betjening og opplæring om alle ferske fiskeslag de hadde i butikken den dagen.

Utsikt i fra Eian til Tjøme og Vasser – ikke rart aspargesen smaker godt!

Bakeinspirasjonskurs hos ”Rent mel i posen”.

Stadig flere er opptatt av ”det gode og sunne brødet”. En kveld i april åpnet Siv Svolsbru sitt sjarmerende handverksbakeri for brødelskere og bakenerder i Slow Food Telemark. Bakeriet har på rekordtid blitt et kjært ”folkeeie” i Grenland og kundene kommer fra fjern og nær.

Les mer…

Gjerpensdalen på langs!

Bli med Slow Food Telemark og utforsk Grenlands svar på Italias Po-slette.
Gjerpensdalen er et unikt område med mange ulike matprodusenter og det er et område rikt på kultur og historie.

Les mer…

Årets brosjyre og program!

Slow Food Telemark sin brosjyre, med fullt program for 2013, er nettopp ferdigtrykket.

På tur til Piemonte, Italia 19 – 23. september 2012

Dag 1.

Lær deg melkesyregjæring av grønnsaker

En god start på 2013 – lær deg melkesyregjæring av grønnsaker – onsdag 23. 1. 2013

Matverksted og gjestebudet på Århus Gård sist november

Vidar Oterkiil disker opp!

November er en flott måned for å samles rundt grytene og dele matglede! Plassene blei derfor raskt fylt opp og bryggerhuset på Århus Gård “kokte og sydet” på flere vis denne gråkalde lørdagen.

Tur til Evju bygdetun, -en billedkavalkade

Slow Food Telemark har vært på gårdsbesøk! På Evju bygdetun, det levende gårdsmuseet mellom Bø og Gvarv i Telemark. Og for et besøk. Vi har bakt, plukket ville urter, hentet nylagte egg, spist nyrøkt sik og ørret, tatt hull på årets fenalår som jo skal tas når gauken galer. Og vi har blitt fortalt gårdens historie og mere til.
Les mer…

Våre annonsører støtter oss!

Telemarksfe, -et hyggelig besøk!

Onsdag 10. mai besøkte vi Gina Rui Oxum og Tor Isak Oxum som driver gård i den vakre Gjerpensdalen øst for Skien sentrum.
Med både Telemarkskuer, sauer, hester, høns og ulike ender, og eiernes fokus på dyrevellferd, tradisjoner og gode blikk for enkeltindividet er dette en gård det er moro å besøke for oss som ikke så ofte har fjøslukt i klærne.

Les mer…

Brev til slow Food medlemmene!

Her finner du et hyggelig brev til deg som medlem. Fra styrelederen vår!

Aktiviteter 2012. Fullt program

Her ligger programmet for Slow Food Telemark for 2012. Tilbudet er både mangfoldig, matnyttig og noe for enhver smak tror vi! Både lokale turer og en flott reise til Piemonte i September tilbyr vi deg. En tur som ble suksess i 2010!
Les mer…

Slowfoodtur til Piemonte 19-23.September!

Interessert i en tur til Piemonte i høst? Her finner du årets program. Turen ble fulltegnet (egentlig overtegnet) i 2010, og var kjempepopulær!

Deilig syrnet smør i en fei!

I disse smørfattige tider blir jo hjemmelaget smør et deilig alternativ. og ikke er det vanskelig å lage heller. Nedenfor finner du en trinn for trinnoppskrift på syrnet hjemmelaget smør.
Les mer…

Hva vet du om upasteurisert ost?

Har du smakt de franske ostene Roquefort, Camembert eller Brie de Meaux, de italienske Parmesan og Grana Padano, eller sveitsiske Emmentaler? Ja da har du spist ost av rå melk, eller upasteurisert melk, som vi sier i Norge. Vi importer både disse og andre i tonnevis. Du trodde kanskje de var pasteurisert?
Les mer…

Scampi er ikke scampi!

Det er sørgelig så å si hver uke å lese norske matskribenters omtale av ”scampi”, som altså ikke er scampi. Eller å få servert oppdrettsreke på restaurant, når du har bestilt kreps. Eller i butikken!
Les mer…

Løyte gard, lokalprodusent med mangfold.

I grenda Fjellgardane på veien mellom Drangedal og Gautefall, ligger gården mange er innom på veien til hytta. Og mange er de som kjøper med seg av gårdsbutikkens varer. Ikke bare foredler de produkter fra fiskevannene i området, både sau og gris hører til det mangfoldige tilbudet.
Les mer…

Nyhuus gard, -hvor frukt og kunst går hånd i hånd

Sauherad er, som mange vet, en av landets største fruktkommuner. 30 prosent av Norges fruktproduksjon kommer derfra. Nyhuus gard på Nesodden, litt utenfor Gvarv, er en av de mange produsentene. Men kunst, design og gyllenlær er også en del av gårdens mangfold.
Les mer…

Slow Food i Telemark

Følges av 55 medlemmer.
Slow Food Norge on Facebook

Mer om sonen

Origo Slow Food i Telemark er en sone på Origo. Les mer

SLOW FOOD INFORMASJON – 30 siders PDF som gir deg en oversikt over hva Slow Food er og bevegelsens ulike aktivivteter.


Slow Food er en verdensomspennende ikke-kommersiell bevegelse som arbeider for god, ren og rettferdig mat.

Slow Food Telemark vil fremme stedsegen mat og matkultur. Slow Telemark arbeider for å dyrke de enkle gledene ved god mat i godt selskap og koble matgleden med en forpliktelse overfor dyr, natur og mennesker.

RELEVANT INFORMASJON OM SLOW FOOD:

NYHETSBREV – Det internasjonale nyhetsbrevet Slow Food Time har informasjon om Terra Madre og Slow Food.

SLOW FOOD COMPANION – er et magasin som blir sendt alle nye medlemmer og inneholder nyttig informasjon om Slow Food.

SLOW FOOD ALMANAC – En 256 siders almanac, utgitt på åtte språk og sendt til alle medlemmer av den internasjonale bevegelsen. “Nettverk, biologisk mangfold, lokal økonomi, glede og tradisjon” er de fem temaene i denne utgaven.
Les og last ned Slow Food Alamanc

PRESSEKLIPP – Presseklipp fra weben i Norge eller utlandet. Klippene kan være: Noe av generell interesse, Slow Food omtale i media, om god ren og rettferdig mat og reaksjoner på standardisert mat og matproduksjon. Vi tar gjerne imot dine tips til linker. Send dem til redaksjonen på mailadresse Vi tar gjerne imot dine tips til linker. Send dem til redaksjonen på mailadresse. presseklipp@slowfood.no

SLOW FOOD LOGO. – Det er flere retningslinjer for bruk av Slow Food sin logo. Les mer på det på de internasjonale sidene. Om du skal bruke logoen til trykk eller web kan du laste ned ulike filformater.

BLI MEDLEM AV SLOW FOOD
– Ungdom under 30 år betaler kun 200 kr i året.Meld deg inn i dag og du bidrar til å ta vare på mat, miljø og mennesker.
LES MER OM MEDLEMSKAP

NORSKE PRESIDIER: Last ned i PDF:
Presidieprodukt: Villsau
Presidieprodukt: Røykesild
Presidieprodukt: Tørrfisk
Presidieprodukt: Geitost
Presidieprodukt: Klippfisk
Presidieprodukt: Pultost

TERRA MADRE 2008
Terra Madre
Deltagere Terra Madre 2008
Informasjon til pressen

LINKER
Slow Food internasjonalt
Slow Food Italia
Slow Food USA
Salone del Gusto
Terra Madre
Norsk Gardsost
Norsk bygdeturisme og gardsmat
Ganefart
Bondens Marked

SLOW FOODORIGO:
Hittil er 9 av 14 norske lokallag å finne på origo med egne soner:

Slow Food Agder
Slow Food Bergen
Arktisk Slow Food
Slow Food Innlandet
Slow Food Lofoten
Slow Food Oslo
Slow Food Røros
Slow Food Sunnmøre
Slow Food Telemark

SLOW FOOD I NORGE styres av lokallagene. Det å kunne spise god mat gjerne sammen med andre mener Slow Food er en menneskerett. Slow Foods medlemmer deler matgleden med et bevisst ansvar for miljø og mennesker.

KONTAKT SLOW FOOD INTERNASJONALT:
Veronica Veneziano